Освіта для сталого розвитку

2017-04-05

/Files/images/IMG_20170322_113711.jpg

В групі №14 «Ромашка» вихователем Рацюк Русланою Мирославівною було проведене відкрите заняття на тему: «Незвичайна подорож до парку».

В ході заняття йшла мова про те, як зберегти своє здоров’я, від яких факторів це залежить.

Першим завданням малюкам було запропоновано вибрати екологічно чистий транспорт , яким вони повинні доїхати до парку.

В парку на малят чекала несподіванка – розкидане сміття, яке малюки з охотою прибрали у відповідні ящики, посортувавши його. А також пригадали народну приказку «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять».

Подорожуючи парком малюки зустрілися з Бабою Ягою, яка хворіла. Як вияснилося, причиною хвороби Яги було вживання брудної води з річки, яку їй приносив Чахлик. В ході досліду, який вихователь показав, Баба Яга, малята і всі гості переконалися, як можна очистити забруднену воду в домашніх умовах за допомогою вати, марлі та активованого вугілля. Малята та Баба Яга дійшли висновку: щоб була чистою вода, річку не слід забруднювати, а на закріплення дітям було продемонстровано серію №177 «Лунтік» з використанням інформаційно комунікаційних технологій.

В ході ігрових вправ та з досліду з напоєм «кока-кола», малята дізнались яку шкоду завдає нашому здоров’ю вживання напою, сухариків та чіпсів.

Діти розглянули серію фото за допомогою інформаційно комунікаційних технологій, як вони з вихователями здавали макулатуру в пункті прийому. Обговорили значення пунктів прийому сировини. Діти від заняття отримали яскраві враження та гарний настрій.

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi