Всесвітній день домашніх тварин

2023-11-30

30 листопадаВсесвітній день домашніх тварин

Свято проводиться з 1931 року за рішенням Міжнародного конгресу прихильників руху на захист природи. Мета дня — нагадати людям про їхню відповідальність за все живе на планеті, зокрема й за домашніх тварин. Девізом цього дня стали слова Маленького принца з твору А. де Сент-Екзюпері: “Ти завжди відповідальний за тих, кого приручив”.

У цей день проводяться пікети на захист тварин, флешмоби на підтримку створення притулків або клінік для “братів наших менших”, виставки кішок і собак тощо. Хтось у цей день просто дозволяє своїм домашнім улюбленцям робити те, що зазвичай заборонено, хтось купує усілякі смаколики, а хтось просто приділяє їм максимум уваги.

30 листопада у нашому Білоцерківському закладі дошкільної освіти №11 «Дивограй» вихователі провели бесіди з дітьми про те, що поряд з ними не просто “живі іграшки” — хатні тваринки потребують тепла й турботи господарів. Розповідали малятам про особливості догляду та правила безпечного поводження з домашніми тваринами. Кожна дитина розказувала про свого улюбленця, розфарбовували, грали в ігри. І кожен мав можливість похизуватися своїм четвероногим другом на ФОТО.

Кiлькiсть переглядiв: 8

Коментарi