Тиждень обізнаності про сказ

2024-03-01

В Білоцерківському закладі дошкільної освіти №11 «Дивограй» в період з 26 лютого по 01 березня 2024 року було проведено тиждень обізнаності про сказ.

В рамках даного заходу було проведено:

- з працівниками закладу лекцію сестри медичної старшої Іваніцькою Т.А. «Що таке сказ?», «Профілактика – краще, ніж лікування. Краще запобігти укусам, ніж лікувати їх»;

- бесіду медичними працівниками «Як уберегтися від укусів собак»;

- розроблені пам’ятки для дорослих та дітей, які розміщені на інформаційному стенді медичного кабінету та в папках-пересувках усіх вікових груп «Безпечне поводження з домашніми тваринами», «Відповідальне поводження з домашніми тваринами», «Як не слід поводитися з собаками».

З дітьми дошкільного віку:

- проведені інтегровані та ігрові заняття з теми «Хочеш мати друга? Будь другом!»;

- дидактичні ігри «Як поводитись з собакою?», «Заборонені правила з тваринами?», «Ознаки небезпеки», «Що можна їсти собаці», «Мова собак» та інші;

- розгадування кросвордів «Знайди слова», «Заборонені правила з тваринами»;

- перегляд мультфільму «Уроки мудрої Сови, як поводитись з домашніми тваринами»;

- бесіда-зустріч із помічником лікаря-епідеміолога Білоцерківської районної філії Державної установи «Київський ОЦКПХ МОЗ» Шпичкою Людмилою Олексіївною «Хочеш мати друга? Будь другом!», де діти розфарбовували малюнки з домашніми улюбленцями з визначенням відмінностей.

В ході проведення заходів тижня обізнаності про сказ усі учасники освітнього процесу розширили знання про розуміння поведінки собак та уникнення небезпечних ситуацій від їх укусів, медичні сестри з акцентували увагу присутніх щодо надання першої допомоги під час укусу тварин.

Педагоги закладу закріпили у дітей знання про здоров’я тварин та догляд за ними, вміння обережного поводження з тваринами в побуті та на вулиці.

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi